T-Samba Festival       Met onderstaande bands hebben wij er afgelopen 17 juni 2018 een feestje van gemaakt op de Heuvel in Tilburg!

Bezoek de website van Caramba:

info311539.wixsite.com/carambasamba

Caramba!

Is een Afro-Braziliaanse percussieband en bestaat sinds 2000. In enkele jaren groeide Caramba! uit tot een bekend fenomeen in het zuiden van Nederland. Dankzij de speelstijl en uitstraling, wordt er bij ieder optreden gezorgd voor een 9 op de schaal van Richter!!

Caramba! spettert op festivals, bruiloften, sportevenementen en bedrijfsfeesten. Maar vooral gewoon op straat, tussen de feestende toeschouwers, voelt Caramba! zich het meeste thuis! De speelstijl van Caramba! laat zich het best omschrijven als "Freestyle Afro-Braziliaanse Percussie": Afro-Braziliaans, met name samba en samba-reggae, aangevuld met arrangementen van hedendaagse percussienummers. Daarnaast worden op verzoek workshops verzorgd. Jaarlijks kiest Caramba! een goed doel waaraan een deel van de opbrengsten gedoneerd wordt. Caramba! onderscheidt haarzelf door haar speelstijl; kwaliteit staat hoog in het vaandel, maar het maken van plezier nog nét iets hoger. Deze site geeft een indruk van de band, maar het echte werk moet je "voelen" tijdens een optreden: niet alleen door de zinderende sfeer, maar ook door het volume laat Caramba! de grondvesten schudden

Bezoek de website van Gamberro:

www.gamberro-samba.com/

Gamberro

Is een energieke, jonge percussiegroep uit het Zuiden des Landsch die bestaat uit 12 enthousiaste gasten en 1 vrouw. Alle bandleden zijn verschillend van achtergrond, maar hebben één ding gemeen; de wil om keihard gas te geven en zoveel mogelijk lol te maken.

Gamberro is in 1999 ontstaan op verzoek van voetbalclub Willem II om de sfeer te verhogen op de tribunes. Omdat de groep daarna de smaak goed te pakken kreeg, is er besloten om de formatie op zoveel mogelijk facetten van (afro-)Braziliaanse muziek te richten. Sindsdien zijn de ontwikkelingen hard gegaan en zijn er door de jaren heen veel optredens verzorgd in Italië, meerdere malen in Duitsland en Luxemburg. Uiteraard heeft Gamberro er in Nederland inmiddels ook behoorlijk wat kilometers opzitten.

Op festivals, openingen, (privé-)feesten en andere evenementen krijgt Gamberro met haar Samba-Reggae, Samba, Maracatu en ander percussie-geweld de voeten goed van de vloer! Gegarandeerd.

Bezoek de website van Sambanda:

www.sambanda.nl/

Sambanda

Explosieve Braziliaanse sambapercussie met Brabantse gezelligheid.

Sambanda is in 2008 opgericht door enkele fanatieke slagwerkers uit Handel en Boekel, wiens dorst naar slagwerk nog niet gelest was. Enkele kledingbrainstorms, schrijfsessies en logodesigns later was Sambanda een feit. Met een gezonde mix van jong en oud ontstond al snel de typische Sambanda-sound, waarbij de stelregel is: het hoeft niet perse samba volgens de officiële regeltjes te zijn, als de band (en het publiek) het maar vet vinden en zolang het maar swingt. Het repertoire varieert dan ook van samba tot Drum ’n Base tot rock, maar dan op de Sambanda-manier: origineel, swingend en dolenthousiast. En dat kan stilstaand, rondlopend, koprollend, Bellysjeffend…

Sinds het prille begin heeft de Sambanda-formule al menig trommelvlies nog dagen trillend achtergelaten. Zo mocht de band zich bij twee deelnames aan het Rotterdams Zomercarnaval ook tweemaal ‘beste band’ noemen. Het stadion van R.C. Lens in Frankrijk heeft inmiddels ook van de Handels/Boekelse combinatie gehoord (evenals elders in het buitenland). BZB sloeg de handen ineen met Sambanda om alle remmen los te gooien. Climax in deze samenwerking was bij Bavaria Open Air 2011, waar Sambanda BZB kwam versterken. In samenwerking met Banda Nobra en Frieddrums werd Bremen herhaaldelijk op zijn kop gezet. Daarnaast spelen we zoveel mogelijk op sambafestivals in Breda, Nijmegen en Oss. Ook trekken we regelmatig gewoon eropuit om bijvoorbeeld een koopzondag in Eindhoven op te leuken. Sambanda’s paradepaardje is het eigen jaarlijkse sambafestival Samba Cinco wat vanaf 2010 is uitgegroeid tot een begrip in de omgeving. Naast alle optredens geven de mannen van Sambanda regelmatig leuke slagwerkworkshops. Bijvoorbeeld leuk als bedrijfsactiviteit of tijdens een familiedag

Bezoek de website van Batala:

https://www.batala.nl/

Batala Netherlands

In september 2005 werd door een enthousiaste vriendengroep de Braziliaanse band PerKussie opgericht.De band werd in Tilburg en omstreken bekend vanwege zijn enthousiaste uitstraling en opzwepende Braziliaanse klanken.Na een aantal fantastische jaren, waarin Perkussie in en rondom Tilburg een goede naam had opgebouwd werd het tijd voor een nieuwe uitdaging buiten de grenzen van Nederland.

In oktober 2009 kwamen Mark en Lilian Hofhuis (mede oprichters PerKussie) in contact met de mooie wereld van Batala.Na een aantal bezoeken aan Batala Parijs waren zij bevangen door het Batala virus.Vanuit Tilburg werd toen het eerste contact gelegd met Giba Goncalves (grondlegger en muzikaal director van Batala Mundo en woonachtig Salvador de Bahia, Brazilië). Met Giba werden de mogelijkheden besproken om de bestaande band " Perkussie " te transformeren naar een Batala band in Nederland.In Februari 2010 werd er vanuit Brazilië groen licht gegeven en kon Batala Netherlands worden opgestart.Met grote trots is " Batala Netherlands " op 04 juli 2010 gepresenteerd aan het Nederlandse publiek.Inmiddels is Batala Netherlands uitgegroeid tot Nederlands grootste Samba Reggae band.Jaarlijks treed de band o.a. op tijdens het Notting Hill Carnaval in Londen ( 1e prijs voor beste Samba Reggaeband in Augustus 2016). Wil je Batala Netherlands volgen ga dan snel naar onze facebook pagina (zie Facebook link in rechter bovenhoek)

Bezoek de website van 

Tempestade:

http://www.tempestade.nl/

Tempestade

Tempestade Percussie Rauwe Dansbare Energieke Samba

Eerst was er stilte… Op het marktplein staan de mensen aaneengesloten te wachten op de festiviteiten van die dag. Een snerpend fluitje gevolgd door een knal doen alle hoofden nieuwsgierig draaien naar het geluid. Even blijft het rustig. Met een ritmische opmaat komt een intense energie los van de drums die het publiek meevoert op een spanning van Braziliaanse klanken: Het feest is begonnen!

Tempestade is een Nederlandse sambaband/slagwerkgroep die energieke opzwepende muziek speelt. De basis van Samba wordt gecombineerd met westerse en moderne muziek, waardoor een grote variatie en herkenbaarheid ontstaat. Niets is te gek als het op optreden neerkomt. Van festivals tot bruiloften, in een winkelcentrum of in een houten toren, met vuurspuwers en danseressen, voor elk feestje zijn we te boeken! Verder heeft Tempestade uitbundige steampunk outfits die de rauwe energie nog meeslepender maken. Mocht je wensen hebben voor je evenement (bijvoorbeeld het boeken van danseressen), laat het ons weten. Wij maken graag van iedere gelegenheid een spektakel!

Tempestade bestaat uit mensen die veel plezier halen uit het spelen van muziek en dat is voelbaar! Al meer dan 15 jaar laat Tempestade mensen bewegen in binnen- en buitenland. Wat ooit begon als een handjevol mensen uit ‘s-Hertogenbosch, is uitgegroeid tot een sterke percussieband met meer dan 20 leden. Nieuwsgierig geworden? Kijk eens rond op de website of neem contact met ons op.

Bezoek de website van 

El Niño Batucada:

www.elninobatucada.nl/

El Niño

De stad siddert... er hangt iets in de lucht.

Vanuit het niets weerklinken opeens...

ritmische slagen als een voorjaarsbui op de straten.

Wij gaan op zoek naar het geluid dat alsmaar heviger wordt.

De trommels slaan het ritme en wij volgen, door stegen en over pleinen, tot achter de volgende hoek een stortregen van

klanken over ons heen spoelt.

Opzwepend en meeslepend neemt de muziek ons mee naar andere werelden.

Voor één moment vervaagt het hier en nu.

Alles lijkt vergeten, alleen het ritme blijft bestaan.

De orkaan aan percussieklanken is tot in de verste verte te horen

Bezoek de website van 

Bateria Volle Petaj:

www.vollepetaj.com/

Bateria Volle Petaj

Underground percussiegroep Bateria Volle Petaj ("VP") laat reeds sinds 1992 trommelend van zich horen op nationale en internationale podia, pleinen en straten en heeft inmiddels een stevige live-reputatie opgebouwd.

Volle Petaj staat alom bekend als de grondlegger van de samba-percussie in de zuidelijke regionen van Nederland.

In hun stad Maastricht, en de naaste omgeving, hebben ze in de afgelopen jaren veel navolging gekregen. Toch weet Bateria Volle Petaj zich telkens weer te onderscheiden door hun eigenzinnige 'sound', hun charismatische en zwaar dynamische optredens alsmede hun duistere mystieke imago dat altijd gedrenkt is in een lichte saus van zwarte humor.

Volle Petaj is Maastrichts dialect voor 'met volle kracht alles geven wat je hebt'. En dat is nu precies wat je van Volle Petaj kunt verwachten: expressieve dynamische optredens, waarbij diverse Braziliaanse percussiestijlen worden vermengd met "niet-samba-gerelateerde" invloeden die de basis vormen voor de eigenzinnige sound van deze groep.

Het typische geluid, de verrassende improvisatie en de steeds terugkerende interactie met het publiek vormt de basis van het succes waarmee Volle Petaj telkens weer weet uit te dagen en te fascineren.

Wie Bateria Volle Petaj hoort en ziet optreden, zal merken dat dit niet zomaar een slagwerkgroep is.

"Mee swingen met Bateria Volle Petaj is niet verplicht, het gaat vanzelf ..."